با وجود نا امنی و خطرات موجود در دنیای امروز، استفاده از سیستم های امنیتی و نظارتی رو به افزایش است. این موضوع آنقدر اهمیت دارد که دیگر نصب دوربین های مداربسته مختص مراکز اداری، صنعتی، بانک ها و فروشگاه ها نیست و این موضوع برای ساختمان های مسکونی، و مغازه های خرده فروشی هم در حال پیاده سازی است. علاوه بر آن نصب دوربین مدار بسته هایک ویژن در مناطق اداری و تجاری، در کاهش خسارات وارد بر کسب و کارها، عارضه یابی اتفاق ها و کاهش جرم و جنایت بسیار موثر است.
در این مقاله به شرح و آموزش مراحل نصب و راه اندازی دوربین مداربسته هایک ویژن خواهیم پرداخت …
آموزش نصب دوربین مدار بسته هایک ویژن
دوربینهای مداربسته هایک ویژن از جمله محصولات پیشرو در صنعت امنیتی هستند که با کیفیت بالا، قابلیتهای پیشرفته، و قابلیت اطمینان بالا شناخته میشوند. نصب استاندارد و درست این دوربینها، اساس مهمی برای دستیابی به امنیت و مانیتورینگ مؤثر در محیطهای مختلف است.
در این آموزش، بهترین روشها و مراحل نصب و راهاندازی دوربین مداربسته هایک ویژن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. از انتخاب موقعیت مناسب برای نصب تا اتصال و تنظیمات اولیه، همه جزئیات مهم در این آموزش پوشش داده خواهد شد.
حتما بخوانید: تعرفه نصب دوربین مداربسته سال 1403 + {جدول PDF} ⚡
مراحل نصب دوربین مداربسته هایک ویژن چیست؟
فرآیند نصب دوربین مداربسته هایک ویژن شامل مراحل زیر میشود:
در ادامه به توضیح هر یک از مراحل خواهیم پرداخت …
قدم اول؛ نیاز سنجی و برنامه ریزی
در این مرحله، نیازها و الزامات امنیتی مکان مورد نظر مشخص میشود و نقاط مناسب برای نصب دوربینها تعیین میشود. با توجه به اینکه دوربینهای مداربسته نقش اساسی در حفظ امنیت و کنترل دسترسی به محیطهای مختلف دارند، نیاز به یک برنامهریزی دقیق و نیازسنجی صحیح در فرآیند نصب آنها بسیار حیاتی است. علت نیاز به سیستم دوربین مداربسته و یا به عبارتی هدف از نصب دوربین مداربسته در این مرحله بررسی میشود.
نیاز سنجی و برنامه ریزی دقیق در فرآیند نصب دوربین های مداربسته مرحلهای بسیار مهم است و باعث افزایش کارایی سیستم، حفظ هزینه و زمان، کیفیت بالا در ارتقاء امنیت، افزایش قابلیت اطمینان و پایداری در سیستم دوربین مداربسته شما میشود.
قدم دوم؛ طراحی پلان و نقشه اجرا
در مرحله دوم برای رسیدن به هدف خود از مجهز کردن محیط به دوربین مداربسته باید محل مناسب نصب دوربین مداربسته در هر مکان را مشخص کنیم. جهت تعیین محل مناسب نصب دوبین ها باید نقشه (پلان) کلی از محیط را تهیه کنید. نقشه یک محیط، از بخشهای مختلفی مانند اتاقها، راهروها، حیاط، محوطههای اطراف و … تشکیل شده است. حال متناسب با نیازها و اهدافی که از نصب دوربین مدار بسته هایک ویژن دارید، محل قرار گیری دوربین مداربسته در هر بخش را مشخص کنید.
با بررسی نقشه یا پلان اجرای کلی نسبت به وقتی که محیط خود را به صورت جزء به جزء مورد بررسی قرار دادیم، دید جامع تری از طرح خواهیم داشت.
با توجه به تصویر بالا، برای هر بخش مجزا از محیط باید محل مناسب برای هر دوربین مدار بسته را مشخص کنید. در نهایت به پلان کلی از محیط خواهیم رسید که محل نصب همه دوربینهای مدار بسته در آن مشخص شده است.
نکته: برای تعیین محل مناسب نصب یک دوربین مداربسته باید مواردی مانند دید حداکثری از محیط، داشتن زاویه دید مناسب نسبت به سوژه، داشتن کمترین نقطه کور در تصویر، در دسترس نبودن دوربینها، ارتفاع مناسب نصب، رصد جزئیات مورد نیاز و غیره باید مورد توجه قرار گیرد.
قدم سوم؛ انتخاب دوربین و تجهیزات
بر اساس نیازسنجی و اهداف تعیین شده و همچنین مشخص شدن محل نصب دوربینها، تعداد دوربینها، تجهیزات با ویژگیهای مورد نیاز طرح، انتخاب میشوند.
نوع تکنولوژی دوربین (توربو اچ دی یا شبکه)، مدل دوربین ها، نوع ضبط کننده تصویر (XVR/NVR/DVR)، رزولوشن تصویر، قابلیت دید در شب، قابلیت ضد آب بودن، فاصله دوربینها از یکدیگر، فاصله دوربینها از دستگاه ضبط تصویر از موارد مهم در انتخاب دوربین و تجهیزات آن است.
انتخاب تکنولوژی دوربین مداربسته
به طور کلی سیستم های دوربین مداربسته تا به امروز از 3 نوع تکنولوژی استفاده می کنند که عبارت اند از:
1. دوربین مداربسته آنالوگ
2. دوربین مداربسته توربو اچ دی (آنالوگ بروز شده)
3. دوربین مداربسته تحت شبکه یا آی پی (IP)
انتخاب تکنولوژی دوربین مداربسته به طور کامل به وسعت طرح، نیازسنجی پروژه و اهداف آن بستگی دارد. برای مثال، برای نصب دوربین مداربسته در یک آپارتمان یا یک شرکت کوچک با توجه به نبود بودجه زیاد و محیط نسبتا محدود، سیستم توربو اچ دی و برای ادارات و ساختمانهای بزرگ، واحدهای صنعتی و کارخانجات با توجه به وسعت بیشتر و شرایط محیطی خاص دوربین تحت شبکه پیشنهاد میشود.
نکته: در محیطهای گسترده و خاصتر اهمیت کیفیت تصویر و قابلیتهای نرم افزاری و سخت افزاری مورد نیاز دوربین مداربسته بیشتر است.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع نصب دوربین مداربسته کارخانه 0 تا 100
لازم به ذکر است با توجه به قدیمی بودن و کیفیت پایین سیستم دوربین مداربسته آنالوگ، استفاده از این سیستم ها در صورت وجود و امکان استفاده از سیستم دوربین مداربسته توربو اچ دی، پیشنهاد نمیشود. به بیانی دیگر، مادامی که میتوان سیستم های توربو اچ دی را خریداری و نصب کرد، استفاده از سیستم دوربین مداربسته آنالوگ به علت کیفیت پایینتر و تکنولوژی قدیمیتر توجیه نداشته و پیشنهاد نمی شود.
بیشتر بخوانید: تفاوت دوربین های مداربسته توربو اچ دی و تحت شبکه هایک ویژن
انتخاب مدل دوربین مداربسته
انتخاب مدل دوربین مداربسته به شرایط فیزیکی محل نصب و اهداف مورد نیاز بستگی دارد. برای انتخاب دوربین مداربسته مناسب و بهینه باید به نکات زیر توجه داشت:
1- نوع شرایط محیطی
2- کیفیت و انتخاب لنز دوربین مداربسته مناسب
3- قابلیت ها و امکانات مورد نیاز
شرایط محیطی
به طور مثال، اگر دوربین مداربسته باید زیر سقف نصب شود، دوربین دام؛ در صورتی که روی دیوار نصب شود، دوربین بولت؛ و برای نصب دوربین در وسط محوطه یا روی دکل از دوربین اسپید دام و یا بولت مقاوم استفاده میکنیم. انتخاب نهایی مدل دوربین به نظر طراح و مسائل فنی که مورد توجه قرار میدهد بستگی دارد.
– اگر محیط دارای رطوبت یا گرد و غبار باشد باید از دوربین های دارای استاندارد «مقاوم در برابر رطوبت و گرد و غبار IP66 یا IP67» استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: استاندارد IP در دوربین مداربسته ضد آب چیست؟
– اگر محیط شما صنعتی و کارخانه ای باشد باید از دوربین های دارای «استاندارد مقاومت در برابر ضربه» استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: استاندارد IK دوربین مداربسته ضد ضربه چیست؟
کیفیت و انتخاب لنز دوربین مداربسته
انتخاب کیفیت (رزولوشن) و زاویه دید (فاصله کانونی دوربین) مناسب برای تصویر دوربینهای مداربسته بستگی به اهداف، نیازها و محیط مورد استفاده دارد. در ادامه توضیحاتی درباره کیفیت تصویر و زاویه دید مناسب برای دوربینهای مداربسته ارائه شده است:
کیفیت تصویر
کیفیت تصویر در دوربین مداربسته یکی از پارامتر های مهم در انتخاب مدل این نوع دوربین ها است. این پارامتر به مقدار رزولوشن تصویر و با واحد MegaPixel و نوع حسگر تصویر دوربین مداربسته وابسته است.
رزولوشن دوربین مداربسته
معمولا عدد «مگاپیکسل MP» هر چقدر بالاتر باشد یعنی تصویر دوربین کیفیت بالاتری دارد. در تصویر با کیفیت بالاتر قابلیت بزرگنمایی روی تصویر (زوم دیجیتال) نیز بیشتر و در نهایت برای کاربر خوش آیندتر و کاراتر است. از نظر هزینه نیز، هر چه کیفیت تصویر بالاتری انتخاب کنیم به طبع قیمت دوربین بیشتر میشود.
در حال حاضر برای محیطهای ساده مانند محیط کارگاهی، اداری و مسکونی کوچک، استفاده از دوربینهای با کیفیت «2MP» کافی است. اما هنگامی که به دنبال انتخاب کیفیت تصویر در محیطهای بزرگ و صنعتی و … هستیم، نباید دوربین با کیفیت کمتر از «4MP» را انتخاب کنید.
سنسور تصویر دوربین مداربسته
اندازه و نوع سنسور تصویر (CCD یا CMOS) نیز بر کیفیت تصویر تأثیر میگذارد. سنسورهای بزرگتر و حساستر معمولاً تصاویر با کیفیت بهتری ارائه میدهند. معمولا حسگر تصویر دوربین مداربسته، چیزی نیست که کاربر با توجه به آن دوربین مدار بسته خود را انتخاب نماید و حسگر اغب دوربینهای مداریسته مشابه است. توجه شود که نوع حسگر معمولا روی پلاک دوربین مداربسته نوشته میشود.
بیشتر بخوانید: حسگر تصویر دوربین مداربسته چیست؟
انتخاب لنز دوربین مداربسته و زاویه دید
یکی از موارد مهم در یک دوربین مدار بسته زاویه دید یا فاصله کانونی «Focal length» لنز است که با واحد میلیمتر (MM) نشان داده میشود؛ به طور خلاصه اگر شما نیاز به پوشش محدوده وسیع دارید، فاصله کانونی باید کوچک باشد (زاویه تصویر بالا و بزرگنمایی کمتر) و اگر نیاز به پوشش منطقه یا نقطه ای خاص با جزئیات بیشتر را دارید، دوربین با فاصله کانونی بزرگتر (زاویه تصویر کمتر و بزرگنمایی بیشتر) را باید انتخاب کنید. به طور مثال دوربین مداربسته با لنز 2.8mm، نسبت به دوربین مداربسته ای با لنز 4mm، فضای بیشتری را برای تصویربرداری پوشش می دهد و زاویه دید بیشتری را دارد.
لنز دوربین های مداربسته به دو نوع: «لنز ثابت» و «لنز متغیر» تقسیم می شود.
همانطور که از نام آن ها پیداست، زاویه و فاصله کانوی در لنز های ثابت قابل تغییر نیست؛ این در حالی است که در لنز متغیر یا لنز وریفوکال «Varifocal»، فاصله کانونی لنز می تواند بسته به نیاز کاربر در یک محدوده مشخص مثلا 2.8mm تا 12mm تغییر کند. برند هایک ویژن اغلب دوربینهای وریفوکال با لنز 2.8mm تا 12mm تولید و به بازار عرضه مینماید.
هرچه فاصله کانونی لنز دوربین مداربسته شما پایینتر باشد زاویه دید دوربین نیز بیشتر خواهد شد اما کیفیت اجسام، اعداد و چهره های ریز (در صورت زوم روی سوژه)، پایینتر است و بالعکس در دوربینهای با فاصله کانونی بزرگتر زاویه دید محدودتر و بزرگنمایی بیشتر و دقت در تصویر بالاتر خواهد بود.
نکته مهم: برای انتخاب لنز مناسب حتما به پارامتر «DORI» توجه شود. با توجه به این پارامتر، با در نظر گرفتن محل مناسب برای نصب دوربین مداربسته لنز با فاصله کانونی مناسب خود را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره پارامتر | DORI | در دوربینهای مدار بسته CCTV
قابلیت ها و امکانات
دوربین های مداربسته امروزی از امکانات و قابلیت های بی شماری مانند قابلیت ضد نور، تشخیص حرکت، تشخیص چهره، تشخیص پلاک، تشخیص عبور از خط و نفوذ در محیط و … بهره مند هستند. اضافه شدن این قابلیتها کارایی سیستمهای دوربین مداربسته را چند برابر میکند.
شما باید بسته به نیاز خود این قابلیت ها را شناخته و در نهایت دوربین مداربسته مناسب خود را انتخاب کنید. چند قابلیت مهم دوربین های مداربسته عبارت اند از: قابلیت WDR/HLC/BLC/DWDR، قابلیت Motion Detection و … .
قدم چهارم؛ کابل کشی
بعد از مشخص شدن تکنولوژی و مدل دوربینها، مرحله بعدی مسیریابی، کانال کشی و کابل کشی برای دوربین های مدار بسته است. بسته به نوع دوربین مورد استفاده (توربو اچ دی یا تحت شبکه) نوع کابل مورد نیاز برای دوربین تغییر خواهد کرد. اجرای کابل و کانال کشی برای دوربین مدار بسته دارای استانداردهای اجرایی مربوط به خود (مانند مبحث 13 نظام مهندسی) میباشد.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع کابل دوربین مداربسته
کابل کشی دوربین مداربسته توربو اچ دی
در سیستم دوربینهای مداربسته توربو اچدی مانند HD-TVI، کابلهای کواکسیال به عنوان راه حل اصلی برای انتقال تصویر و صدا از دوربین به مرکز ضبط یا مانیتورینگ، شناخته میشوند.
نکات مهم در کابلکشی دوربین مداربسته توربو اچدی
1- انتخاب کابل مناسب
برای انتقال تصویر با کیفیت بالا، انتخاب کابلهای کواکسیال با استاندارد و مشخصات مناسب بسیار حیاتی است. از جمله مشخصات مهم در انتخاب کابل میتوان به مقاومت الکتریکی، ضخامت هسته مسی، عایق مورد استفاده، و کیفیت لایه محافظ (شیلد) اشاره کرد.
2- در نظر گرفتن فاصله و طول کابل
همانطور که میدانیم، با افزایش طول کابل، امکان کاهش کیفیت تصویر در اثر افت سیگنال و افزایش نویز وجود دارد. بنابراین، در نصب دوربینهای مداربسته توربو اچدی با استفاده از کابلهای کواکسیال، مهم است که فاصله و طول کابلها را به دقت در نظر بگیریم و متناسب با آن مدل کابل کواکسیال (RG58, RG59, RG6, RG11) را انتخاب کنید.
کابل کشی دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)
رعایت نکات و استفاده از استاندارد کابلکشی در دوربینهای مداربسته تحت شبکه (یا به اختصار دوربینهای IP) اهمیت بسیاری دارد. به طور مثال کیفیت و نوع کابل استفاده شده به طور مستقیم بر کیفیت و کارایی سیستم تحت شبکه تأثیر میگذارد.
نکته: بستر و زیرساخت کابلی مورد نیاز برای دوربین مداربسته تحت شبکه مانند زیرساخت شبکه داخلی کامپیوتری (LAN) است.
نکات مهم در کابلکشی دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)
1- استفاده از کابل های استاندارد و با کیفیت
در دوربینهای مداربسته تحت شبکه، انتقال دادهها از دوربین به مرکز ضبط یا مانیتورینگ از طریق زیرساخت شبکه انجام میپذیرد. بنابراین، استفاده از کابلهای با کیفیت و استاندارد برای کابلکشی بسیار حیاتی است.
2- توجه به قابلیت توسعه در کابل کشی شبکه
کابلکشی دوربینهای مداربسته تحت شبکه باید انعطاف پذیری و قابلیت توسعه را فراهم کند. با توجه به اینکه در سیستمهای دوربین مداربسته ممکن است در آینده نیاز به اضافه کردن دوربینهای جدید یا تغییرات در توپولوژی شبکه داشته باشند، کابلهای شبکه باید قابلیت تغییرات و اضافهکردن را بدون نیاز به انجام تغییرات گسترده در زیرساخت فراهم کنند.
قدم پنجم؛ نصب دوربینها
دوربینها در مکانهای انتخاب شده با استفاده از ابزارهای نصب مناسب نصب میشوند. این شامل نصب دوربینها در دیوارها، سقفها یا ستونها است.
برای شروع این کار ابتدا کانکتورهای مورد نیاز را مطابق با استانداردهای خود اجرا و در نهایت دوربین را در محل مناسب خود نصب و کانکتورها را متصل میکنیم. رعایت مواردی مانند محل مناسب برای کانکتورها و تحت فشار نبودن آنها، جهت نصب مناسب دوربین مداربسته، کثیف نشدن لنز هنگام نصب، آسب نرسیدن به بدنه دوربین در هنگام نصب، محکم بودن دوربین باید مورد توجه قرار گیرد.
قدم ششم؛ نصب دستگاه رکوردر و رکها
در این مرحله ابتدا رک در محل از پیش تعیین شده نصب میشود و کابلهای دوربین که تا این محل کشیده شدهاند با رعایت نظم به داخل رک کشیده میشوند. رک محل تجمع سرکابلهای دوربین و نصب تجهیزات اصلی مانند DVR/NVR و سوئیچها است. نصب رک شامل نصب رکهای فرعی و رک اصلی است.
انتخاب، نصب و راه اندازی ضبط کننده تصویر «رکوردر» DVR/NVR
انتخاب ضبط کننده یا «رکوردر» تصویر در یک سیستم دوربین مداربسته یکی از پارامترهای مهم دیگر است. برند هایک ویژن هم مانند دیگر برندهای مطرح در این حوزه رکوردر های NVR، DVR و XVR را نیز تولید می کند.
به صورت خلاصه، برای انتخاب رکوردر مناسب خود باید ابتدا به تکنولوژی دوربین های مداربسته و سپس به تعداد، رزولوشن و تعداد هارد قابل پشتیبانی توجه داشته باشید. تعداد کانال دستگاههای رکوردر، با مضربی از عدد دو، یعنی 2، 4، 8، 16، 32 و … میباشد. دستگاههای DVR معمولا تا 32 کانال بیشتر تولید نمیشوند اما دستگاههای NVR تا 256 کانال نیز موجود هستند.
برخی از دستگاههای DVR قابلیت ارتباط همزمان با دوربینهای تحت شبکه IP و توربو اچ دی یا آنالوگ را دارند، به دستگاههای DVR که قابلیت تبدیل شدن به NVR را نیز دارند، اصطلاحا «XVR» میگویند.
بیشتر بخوانید: XVR و HVR چیست؟ + مزایا و کاربرد
کیفیت و رزولوشن دوربین ها
دستگاههای DVR/NVR با توجه به قدرت پردازشی و سخت افزاری خود، توانایی پشتیبانی از دوربینها تا رزولوشن های مشخصی را دارند. اینکه هر دستگاه تا چه کیفیت تصویری را پشتیبانی میکند، در دیتا شیت و مشخصات آن قید شده است.
خروجی تصویر رکوردر
هر دستگاه DVR/NVR دارای درگاه خروجی تصویر VGA و HDMI است. معمولا در اغلب دستگاهها، خروجی تصویر در پورت VGA و HDMI یکسان است، اما در برخی مدلهای NVR حرفهایتر تصویر خروجی این دو پورت از هم مجزا و قابل تفکیک است.
هارد دوربین مداربسته
میزان هارد یا فضای ذخیره سازی مورد نیاز در سیستم دوربین مداربسته شما به مواردی مانند: تعداد روز ضبط مورد نیاز، میزان زمان ضبط در روز (مداوم یا حساس به حرکت)، تعداد دوربینها، کیفیت دوربینها، بیت ریت تصویر دوربینها، فریم در ثانیه دوربینها و نوع کدینگ فشردهسازی تصویر بستگر دارد. برندهای دوربین مداربسته معمولا نرم افزاری آنلاین یا آفلاین جهت محاسبه هارد مورد نیاز با توجه به موارد مختلف در اختیار کاربران خود قرار میدهند.
نکته: با انتخاب «حالت ضبط تصاویر حساس به حرکت» یا «Motion Detection Recording»، دستگاه ضبط تصویر فقط در زمان تشخیص حرکت شروع به ضبط تصویر می کند. در این حالت در زمان ذخیره سازی تصاویر صرفه جویی و در ادامه، روزهای به مراتب بیشتری را در هارد دیسک ثبت و ضبط کرد.
بیشتر بخوانید: تنظیمات ضبط حساس به حرکت (Motion Detection) دوربین هایک ویژن
محاسبه آنلاین فضای دیسک مورد نیاز هایک ویژن
برند هایک ویژن با توجه به محصولات تولیدی خود و استانداردهای به کار رفته در آن ها، نرم افزار آنلاین محاسبه هارد Hik Tool Software (hikvision.com) را در اختیار کاربران خود قرار داده است.
بیشتر بخوانید: آموزش استفاده از نرم افزار محاسبه هارد هایک ویژن
پورت ها و قابلیتهای خاص
دستگاه های رکوردر با توجه به مدل خود دارای قابلیتهایی مانند پشتیبانی از پورتهای مختلف آلارم، ورودی و خروجی صدا و … است که در صورت نیاز میتوانید از آنها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: آشنایی با پورت های دستگاه رکوردر DVR و NVR هایک ویژن
محل نصب دستگاه رکوردر تصویر DVR/NVR
تعیین محل دستگاه رکوردر تصویر DVR/NVR دارای ملاحظاتی است که توجه به آن ها در کنار شرایط خاص هر محیط میتواند محل مناسب نصب دستگاه رکوردر را مشخص کند.
– نکته اول در انتخاب محل مناسب، امنیت و عدم دسترسی آسان عام اشخاص به این دستگاه میباشد، طوری که فقط مسئولین فنی مرتبط بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
– نکته دوم نحوه دسترسی به تصاویر سیستم دوربین مداربسته است. اگر لازم باشد تصاویر دوربین مداربسته مثلا در یک سیستم DVR در محلی با استفاده از مانیتور متصل به دستگاه کنترل شود، این امر میتواند در تعیین محل دستگاه رکوردر موثر باشد.
– نکته سوم وجود مواردی خاص در یک پروژه است که میتواند در تعیین محل نصب دستگاه رکوردر موثر باشد. مثلا وقتی در یک پروژه اتاق سرور وجود دارد، دستگاه رکوردر علی رغم نکات ذکر شده، باید در اتاق سرور نصب شود.
راه اندازی اولیه رکوردر تصویر DVR/NVR هایک ویژن
تنظیم اولیه دستکاه DVR/NVR هایک ویژن امری تخصصی است که شرح کامل نیازمند توضیحات بیشتر و جامع تر نیز میباشد. در ادامه این مقاله، تنظیمات اولیه و مهم در یک دستگاه DVR/NVR هایک ویژن را شرح خواهیم داد.
1. فعالسازی دستگاه؛ اختصاص رمز عبور و تخصیص آدرس آی پی
2. تنظیم ساعت دستگاه DVR/NVR
3. فرمت هارد دیسک جهت شناسایی در دستگاه
4. تنظیم و نحوه زمانبندی ضبط تصاویر در DVR/NVR
حتما بخوانید: تنظیمات اولیه DVR و NVR هایک ویژن
1. فعال سازی؛ اختصاص رمز عبور و آی پی به DVR/NVR
تجهیزات دوربین مداربسته برند هایک ویژن در ابتدای راه اندازی دارای آدرس آی پی 192.168.1.64 هستند و رمز ورود ندارد. اولین قدم در راه اندازی یک دستگاه DVR/NVR فعال کردن آن با استفاده از اختصاص پسورد به آن است. معمولا برای این کار از نرم افزار SADP که مخصوص شناسایی و تنظیم اولیه تجهیزات هایک ویژن است استفاده میشود.
2.1. اختصاص آی پی به DVR/NVR هایک ویژن
به منظور اختصاص آی پی به DVR/NVR هایک ویژن ابتدا وارد نرم افزار SADP شده و پس از اختصاص رمز عبور اولیه به دستگاه اقدام به آی پی دهی DVR/NVR هایک ویژن می کنیم. لازم به ذکر است که آی پی اولیه تجهیزات دوربین مدابسته هایک ویژن 192.168.1.64 است.
2. تنظیم ساعت دستگاه DVR/NVR
در یک دستگاه ضبط کننده تصویر معیار اصلی ضبط تصاویر زمان است. تنظیم نبودن ساعت دستگاه DVR/NVR هایک ویژن منجر به عدم کارایی تصویر ضبط شده در دستگاه خواهد شد. برای این کار وارد مسیر زیر میشویم.
Configuration> system< Time setting
3. فرمت هارد دیسک جهت شناسایی در دستگاه
در ابتدای راه اندازی و برای اولین باری که دستگاه DVR/NVR را روشن کردهایم، هارد دیسک توسط دستگاه شناسایی نمیشود و لازم است برای این کار یک بار هارد (هاردهای) دستگاه فرمت شود تا هارد توسط دستگاه DRV/NVR شناسایی شود. برای این کار وارد مسیر زیر میشویم.
Configuration> Stprage> Storage Managment
تنظیم و نحوه زمانبندی ضبط تصاویر در DVR/NVR
پروژه پس از شناسایی هارد توسط دستگاه DVR/NVR این دستگاه با توجه به تنظیماتی که در بخش تنظیمات ضبط دستگاه وجود دارد، عمل ضبط تصاویر را انجام میدهد. لذا تنظیم درست بخش تنظیمات ضبط تصاویر در یک دستگاه DVR/NVR امری مهم است. برای تنظیمات ضبط دستگاه رکوردر تصویر وارد مسیر زیر میشویم:
Cofiguration>Storage> Schedule
قدم هفتم؛ لیبلینگ، پیکربندی و آمادهسازی
پس از اتمام نصب و راه اندازی رک و آرایش کابلها در رک باید کابلهای موجود در رک به منظور حفظ نظم و فراهم کردن امکان عارضه یابی مشکل، لیبل گذاری یا شماره گذاری شوند. لیبل گذاری در تسهیل تعمیر و نگهداری از سیستم دوربین مداربسته پیاده سازی شده نقش بسازیی دارد.
قدم هشتم؛ تست و راهاندازی
بعداز نصب اولیه دوربینهای مدار بسته و تجهیزات لازم است مجریان به صورت مرحله به مرحله برق تجهیزات را وصل کنند و در صورت نبود مشکلی خاص کل سیستم را روشن کنند. اجزاء سیستم دوربین مداربسته مانند هارد و دوربین و دستگاه رکوردر تجهیزات حساسی هستند و کوچکترین مشکل میتواند آنها را خراب کند. بهتر است قبل از برق دار کردن تجهیزات تستهایی مانند تست اتصال کوتاه در مسیر برق دوربینها و یا تست کابل شبکه برای دوربینهای تحت شبکه انجام شود.
قدم نهم؛ تحویل پروژه و آموزش استفاده
پس از راه اندازی اولیه سیستم دوربین مداربسته باید مراحل نهایی تنظیمات مانند تنظیم دقیق زاویه دوربینها، تنظیم و پیکربندی مودم و ارتباط اینترنتی دستگاه انجام شود. تا این مرحله سیستم دوربین مداربسته کاملا راه اندازی شده است و آماده بهرهبرداری شده است.
لازم است برخی موارد پر کاربرد مانند نحوه مشاهده تصویر ضبط شده، تغییر رمز دستگاه، ایجاد کاربران جدید، پاک کردن فیلمهای ضبط شده و نحوه ارتباط با سیستم از طریق سیستم کامپیوتری، گوشی تلفن همراه و مانیتور متصل به دستگاه به کاربران آموزش داده شود.
قدم دهم؛ پشتیبانی پروژه
پشتیبانی پروژه نصب دوربینهای مداربسته از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا پس از نصب و راهاندازی دوربینها، این سیستم نیاز به مدیریت، نگهداری، و ارتقاء به منظور حفظ عملکرد بهینه و پایداری آنها برای مدت زمان طولانی وجود دارد.
حفظ عملکرد بهینه و پایدار:
با انجام پشتیبانی منظم، عملکرد بهینه و پایدار دوربینهای مداربسته تضمین میشود. این مورد شامل بررسی و رفع مشکلات فنی، بهروزرسانی نرمافزار، و تعمیر و نگهداری تجهیزات است.
افزایش امنیت:
با اجرای منظم امور پشتیبانی، امنیت سیستم دوربینهای مداربسته حفظ میشود و درصد خطای این سیستم ها در مواقع ضروری به طرز چشمگیری کاهش مییابد. این مورد شامل بررسی و اصلاح آسیبپذیریها، اجرای بهروزرسانیهای نرم افزاری و سخت افزاری به منظور مقابله با تهدیدات امنیتی است.
کاهش هزینهها:
پشتیبانی منظم به کاهش هزینههای نگهداری و تعمیر سیستم کمک میکند. با رفع مشکلات به موقع و انجام تعمیرات پیشگیرانه، هزینههای ناشی از خرابیهای ناگهانی کاهش مییابد.
پشتیبانی پروژه نصب دوربینهای مداربسته از اهمیت بسیاری برخوردار است. با اجرای راهکارهای مناسب پشتیبانی، امکان حفظ عملکرد بهینه، افزایش امنیت، و کاهش هزینهها فراهم میشود. بهطور کلی، پشتیبانی منظم و کارآمد از ابتدا تا انتهای عمر سیستم، از اهمیت بسیاری برخوردار است و به بهبود عملکرد و عمر مفید سیستم دوربینهای مداربسته کمک میکند.
جمع بندی
در این مقاله به آموزش کلی فرآیند نصب دوربین مداربسته هایک ویژن پرداختیم، شما را با مراحل نیاز سنجی و برنامهریزی، طراحی پلان و نقشه اجرا، انتخاب دوربین و تجهیزات، کابل کشی، نصب دوربینها، نصب دستگاه رکوردر و رکها، لیبلینگ، پیکربندی و آمادهسازی، تست و راهاندازی، تحویل پروژه و آموزش استفاده و پشتیبانی پروژه آشنا کردیم.
قطعا شما توسط این آموزش تمامی نیاز های خود را یافت نمیکنید و حتما لازم است که در کنار این مقاله، به مقالات پیشنهادی درون متن این مقاله هم سر بزنید و با مراحل تخصصی تر و عمیق تر هر یک از مراحل آشنا شوید.
اگر سوال یا ابهامی در مورد نصب دوربین مداربسته هایک ویژن یا انتخاب مجری دوربین مداربسته داشتید می توانید از طریق بخش کامنت این مقاله موضوع خود را با ما در میان گذاشته تا در سریع ترین زمان ممکن به پاسخ خود برسید.