حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

0
سبد خرید خالی است.
۸۸۵۲۹۱۰۷021

از ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر

اندازه فونت

12

0

XVR و HVR چیست؟ |هایک ویژن لند

فهرست مطالب

مقالاتی که بهتر از پیش از شروع این مقاله مطالعه کنید:

XVR و HVR چیست؟

XVR-HVRها نسل به‌روز شده وکاراتر DVRها هستند که کاربری بالاتر به نسبت DVRهای قدیمی دارند. این سیستم‌ها توانمندی‌های بالاتری به نسبت DVRها دارند که برای پاسخ به نیازهای بیشتر کاربران به نسبت یک DVR  معمولی دارند.

با پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه دوربین مدار بسته، سیستم‌های نظارت تصویری امروزی دارای کیفیت بالا و قابلیت‌های هوشمند مختلفی هستند. به صورت کلی دوربین‌ها در دو دسته توربو اچ دی و تحت شبکه تولید می‌شوند.

دستگاه‌های رکوردر تصویر در سیستم دوربین توربو اچ دی DVR نام دارد که دوربین‌های توربو اچ دی  با استفاده از کانکتور BNCبه آن متصل می‌شود. در سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه دستگاه رکوردر تحت شبکه  NVRوظیفه ضبط تصاویر را بر عهده دارد، برای این کار NVR به شبکه داده دوربین‌ها متصل می‌شود و از این طریق با دوربین‌ها ارتباط گرفته و ضبط تصویر انجام می‌شود.

گاهی اوقات ما سیستم دوربین مدار بسته‌ای داریم که در آن هم دوربین‌های توربو اچ دی با تکنولوژی های تصویر مختلف وجود دارد و هم دوربین‌های تحت شبکه‌ای داریم و می‌خواهیم همه دوربین‌ها را روی یک دستگاه ذخیره‌ساز ضبط کرده و مشاهده نمائیم.

برای پاسخ به این نیاز دستگاه‌های XVR-HVR تولید و به بازار عرضه شدند. دستگاه‌های XVR به دستگاه‌های ذخیره‌ساز ویدئو می‌گویند که توانایی دیکد کردن انواع تکنولوژی تصویر دوربین مدار بسته را دارد و هر نوع دوربین از نوع آنالوگ و توربو اچ دی را می‌تواند نمایش دهد. در ادامه و برای پاسخ نیاز به مشاهده ترکیبی دوربین‌های توربو اچ دی و تحت شبکه با هم، دستگاه‌های ترکیبی یا Hybrid تولید شدند که توانایی پاسخ به این نیاز را دارند.

XVR

1.دوربین‌های آنالوگ و توربو اچ دی

سیستم‌های دوربین مدار بسته در ابتدا دوربین‌های آنالوگی بودند که با استفاده از کابل کواکسیال به دستگاه DVR وصل شده و تصاویر آنالوگ با کیفیت نسبتا پایین به نسبت دوربین‌های امروزی را به سمت ذخیره ساز تصویر دیجیتال و یا DVR ارسال می‌کردند.

XVR

تفاوت تصوید دوربین آنالوگ قدیمی و توروبو اچ دی

همانطور که از نام DVR که مخفف Digital Video Recorder است پیداست، این تصاویر در DVR به داده‌های دیجیتال تبدیل شده و ذخیره می‌شوند. مشکل این سیستم‌ها کیفیت خیلی پایین آنها بود. دوربین‌های فوق به روز رسانی شدند و نسل جدید دوربین‌های آنالوگ قدیمی دوربین‌های توربو اچ دی هستند. یعنی در این سیستم‌ها نیز داده آنالوگ (سیگنال تصویر) البته با فرمتی خاص از دوربین به سمت DVR ارسال، دیجیتال سازی و ذخیره می‌شود.

دوربین توربو اچ دی دوربین‌های آنالوگ با کیفیت بالا حتی تا 4K هستند که با همان بستر و ساختار دوربین‌های آنالوگ کار می‌کنند. تفاوت آنها با دوربین‌های آنالوگ قدیمی کدینگ خاصی است که روی سیگنال ویدئو ارسالی انجام می‌دهند.

XVR-turbo-dvr

بنابراین لازم است هم دوربین توانایی تولید سیگنال HD تصویر با فرمت خاص را داشته باشد و در مقابل هم DVR توانایی دیکد کردن این سیگنال کد شده را داشته باشد. برای مطالعه بیشتر مقاله ما در زمینه معرفی DVR با عنوان ” دستگاه DVR چیست؟“را مطالعه فرمائید.

2.دوربین‌های تحت شبکه

نسل بعدی دوربین‌های مدار بسته، دوربین‌های تحت شبکه هستند که بیشتر برای محیط‌های بزرگ و صنعتی طراحی و تولید شدند. در این سیستم دوربین مدار بسته سیگنال تصویر در خود دوربین دیجیتال شده و این داده دیجیتال بر بستر شبکه داده برای ذخیره سازی به سمت ذخیره ساز تحت شبکه و یا NVR منتقل شده و در آنجا ذخیره می‌شود. برای آشنایی با NVR مقاله ما در این زمینه با عنوان ” دستگاه NVR چیست؟” را مطالعه فرمائید.

XVR-IP-NVR

هر چند دوربین‌های تحت شبکه مزایای بالایی دارند اما قیمت بالاتری نیز به نسبت سیستم‌های دوربین مدار بسته توربو اچ دی دارند؛ ازاین رو در برخی کاربری‌ها دوربین‌های توربو اچ دی ترجیح داده می‌شوند.

3.عملکرد DVR چگونه است؟

در یک سیستم دوربین مدار بسته توربو اچ دی دوربین‌ها بعد از نصب در موقعیت مورد نیاز توسط کابل کواکسیال به دستگاه DVR متصل می‌شود. با روشن شدن دوربین، دوربین سیگنال آنالوگ با فرمت خاصی را به سمت DVR ارسال می‌کند. DVR سیگنال آنالوگ دریافتی را ابتدا به داده دیجیتال تبدیل و سپس آنرا علاوه بر نمایش ذخیره می‌کند.

عملکرد NVR چگونه است؟

در یک سیستم دوربین مدار بسته هر دوربین تحت شبکه خود وظیفه تولید ویدئو دیجیتال را بر عهده دارد. یک سیستم دوربین تحت شبکه از دوربین های مداربسته، دستگاه های NVR و شبکه داخلی تشکیل شده است.  در این سیستم دوربین‌ها با استفاده از پروتکل سیستم‌های تحت شبکه داده‌ها را تولید و ارسال می‌کنند. با اتصال NVR به این شبکه تصاویر دوربین‌ها در روی NVR قابل دریافت و ذخیره‌سازی است.

مقایسه کلی NVR و DVR

مقایسه کلی NVR و DVR به شما کمک می کند تا با عملکرد دستگاه های HVR بیشتر و بهتر آشنا شوید. توجه داشته باشید که مهمترین تفاوت این دو دستگاه در نحوه پردازش تصاویر و بررسی اطلاعات می باشد. دستگاه‌های DVR در سیگنال‌های آنالوگ خروجی دوربین‌ها را دریافت، آنها را به سیگنال دیجیتال تبدیل می‌کنند. این در حالی است که دستگاه NVR سیگنال دیجیتال شده را تحت پروتکل‌های شبکه داده دریافت و آنها را ذخیره می‌کند. این مورد را می‌توان تفاوت آنها دانست.

XVR--NVR-DVR

DVRهای جدید دارای پورت شبکه هست و می‌توانند به شبکه داده متصل شوند و تصاویر را تحت شبکه به کاربران ارائه دهند. NVRها هم طبیعتا به شبکه متصل هستند و میتوان تصاویر آنها را تحت شبکه دریافت کرد. که این مورد نقطه اشتراک این دو دستگاه است.

به صورت کلی هدف اصلی از به کار گیری این دو دستگاه یکسان است. همه آنها می توانند تصاویر دوربین‌های مداربسته را دریافت کنند و آن را بر روی یک قطعه به نام هارد و یا هاردهای تحت شبکه ذخیره سازی قرار دهند. تفاوت این دو دستگاه در قطعات به کار رفته و سخت افزار اصلی آنها است. نحوه نصب، نحوه استفاده، نحوه پردازش اطلاعات خام و دوربین‌های پشتیبانی شده از جمله مواردی هستند که در دسته تفاوت‌های این دو دستگاه قرار می گیرند.

علت نیاز به XVR-HVR

XVR-HVR یک دستگاه رکوردر تصویر دیجیتال با قابلیت‌های بیشتر هستند پس لازم است در ابتدا انواع دستگاه‌های رکوردر را بررسی کنیم. با توضیح مختصر بالا و همچنین مطالعه مقاله‌های ما در زمینه ضبط کننده‌های DVR و NVR با آنها آشنا شدیم. HVR ساختاری میان این دو مورد را در خود جای داده است. به صورت کلی همه ویژگی‌های مثبت دو ضبط کننده گفته شده در HVR قرار دارند.

نیاز خاص کاربران

در مسیر ارتقای سیستم‌های دوربین مدار بسته کاربرانی بودند که از قبل سیستم دوربین مدار بسته در مجموعه خود داشتند، این سیستم‌ها از برندهای مختلف هم می‌توانستند باشند چرا که در دوربین‌های مدار بسته آنالوگ چون کدینگ خاصی روی تصاویر انجام نمی‌شد از این‌رو همه دوربین‌ها و DVRها توانایی کار با یکدیگر را داشتند.

منظور از XVR چیست؟

آیا شما با چیستی XVR آشنایی دارید؟ به صورت کلی XVR به جدید ترین تکنولوژی به کار رفته در طراحی و ساخت انواع دوربین مداربسته گفته می‌شود که می‌تواند سیگنال‌های مختلف تصویر اعم از آنالوگ/AHD/HDCVI/HDTVI را به صورت اتوماتیک شناسایی کند.جالب است بدانید که خیلی از افراد ضبط کننده‌های XVR را به عنوان ضبط کننده 4 در 1 یا همان (4in1) نیز شناسایی می‌کنند.

این دستگاه‌ها با استفاده از سیگنال آنالوگ و قابلیت‌های AHD، CVI و TVI طراحی شده است. در نتیجه استفاده از انواع دستگاه XVR می تواند نتایج مطلوبی را برای شما به همراه داشته باشد و انواع دوربین مدار بسته را برای شما نمایش دهد.

کاربران برای استفاده از این دستگاه کافی است دوربین را روشن و آن را به پورت ورودی دستگاه متصل نمایند تا دستگاه به صورت اتوماتیک دوربین و تکنولوژی تصویر آن‌ را تشخیص داده و تصویر آن را نمایش دهد.

درحقیقت می‌توان گفت دستگاه XVR یک دستگاه DVR است که توانایی تشخیص و نمایش انواع دوربین با تکنولوژی‌های مختلف را دارد. امیدواریم تا به اینجا متوجه منظور از XVR چیست شده باشیم.

منظور از HVR چیست؟

HVR مخفف عبارت Hybrid Video Recorder است شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که عملکرد Hybrid DVR به چه صورت است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دستگاه‌های دی وی آر هیبرید با هدف پاسخ به یک نیاز مهم کاربران طراحی و تولید شده‌اند و آن استفاده همزمان دستگاه رکوردر برای ذخیره تصویر دوربین‌های توبو اچ دی و تحت شبکه است.

این دستگاه همانند همه DVRها، چند سیگنال آنالوگ را به عنوان ورودی دریافت کرده و آنها را به صورت دیجیتال تبدیل کرده و ذخیره می‌کنند در مدل‌های پیشرفته این سیگنال ورودی آنالوگ می‌تواند آنالوگ، AHD، HDTVI و یا HDCVI باشد. تا اینجا دستگاه همان XVR است.

تقریبا همهDVR ها دارای یک پورت LAN و یا شبکه جهت اتصال به شبکه داده برای انتقال تصویر در شبکه داده هستند. امکان اتصال این دستگاه به شبکه‌های داخلی و اینترنت با استفاده از این پورت وجود دارد.

دوربین‌های شبکه پس ازروشن شدن برای اینکه بتوانند با رکوردر خود ارتباط داشته باشند باید به شبکه داده متصل و مطابق با استاندارد پیکره‌بندی شوند.

از طرفی هم NVR مطابق استاندارد واحد با دوربین‌ها پیکره‌بندی شده و به شبکه متصل می‌گردد. این دو تجهیز تحت شبکه در این صورت توان ارسال و دریافت داده بین خود را خواهند داشت.

حال اگر DVR و یا به عبارت بهتر XVR ما دارای توانایی ارتباط و با دوربین تحت شبکه را داشته باشد در این صورت این دستگاه می‌تواند مانند یک رکوردر تحت شبکه یا NVR تصاویر دوربین تحت شبکه را نمایش دهد. به چنین دستگاه DVR که علاوه بر وظایف اصلی خود بتواند تصاویر دوربین تحت شبکه را نمایش دهد HVR می‌گوئیم.

مزایای XVR/HVR چیست؟

همانطور که در قسمت‌های قبل تر هم به این مسئله مهم اشاره کردیم، دستگاه های XVR/HVR ابزارهای مهمی به حساب می‌آیند که شما می توانید آنها را در پروژه‌های متنوعی مورد استفاده قرار دهید. داشتن تکنولوژی ساخت جدید‌تر را می‌توان به عنوان یکی از مهم ترین مزایای XVR/HVR شناسایی کرد. تکنولوژی که به آن اشاره شد تکنولوژی 4in1 است که این امکان را فراهم می‌سازد دستگاه‌های جدید تقریبا همه‌ی فرمت تصاویر موجود را ساپورت کنند.

XVR--NVR-DVR 4 in 1

تکنولوژی 4in1  

این دستگاه قدرت عملکردی مناسبی داشته و با تکنولوژی جدیدتری در مقایسه با دستگاه‌های DVR در بازار عرضه می شود. استفاده از XVR به تنهایی می تواند یک راه حل مناسب در جهت جلوگیری از هزینه های اضافی به حساب بیاید. فرض کنیم که شما به دنبال تقویت دوربین‌های خود هستید ولی دوست ندارید تا هزینه بالایی را صرف تعویض کل سیستم نمایید.

در این شرایط استفاده از XVR/HVR به شما کمک می کند تا خیلی راحت و بدون هیچ مشکل خاصی فقط دوربین‌های خود را ارتقا دهید. همچنین کاربری هستید که به دلایل مختلف مایل هستید تا در کنار دوربین‌های توربو اچ دی خود تعدادی دوربین تحت شبکه داشته باشید نیز حتما XVR/HVR برای شما کارآمد خواهد بود.

XVR هایک ویژن

امروزه شرکت‌های زیادی در زمینه تولید دستگاه‌های XVR فعالیت کرده و خدماتشان را به صورت تضمینی در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. در این میان، یک سری از شرکت‌ها همچون هایک ویژن شهرت بالاتری پیدا کرده اند. انواع XVR هایک ویژن دستگاه‌های قدرتمند و با ارزشی هستند که طول عمر مفید بالایی داشته و می توانند امکانات مختلفی را در اختیار شما قرار دهند. توجه داشته باشید که XVRهای تولید شده توسط هایک ویژن معمولا همراه با گارانتی در بازار عرضه می شوند. .

در ادامه شما می‌تواند وجود تکنولوژی 4in1 را در یک نمونه دستگاه هایک ویژن با مدل DS-7208HTHI-M2/S مشاهده نمایید:

(با مراجعه به دیتاشیت محصول و بررسی قسمت video and audio به راحتی می‌توانید این موارد را چک نمایید.)

XVR--NVR-DVR 4 in 1

تکنولوژی 4in1  مشخص شده در دیتاشیت محصول

مقالاتی که بهتر است پس از اتمام این مقاله مطالعه کنید:

0 0 رای ها
امتیاز کاربران به مقاله
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها