فهرست:
مقالاتی که بهتر از پیش از شروع این مقاله مطالعه کنید:
برای شروع لازم است کمی در مورد سیستمهای دوربین مدار بسته یادآوری داشته باشیم. سیستمهای دوربین مدار بسته به صورت کلی به دو نوع سیستمدوربین مدار بسته توربو اچ دی و سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه تقسیم میشوند. در سیستم توربو اچ دی دستگاه ذخیرساز تصاویر دوربینها DVR و در سیستم تحت شبکه دستگاه ذخیره ساز تصاویر NVR نام دارد. در سیستم توربو اچ دی از هر دوربین یک کابل کواکسیال مجزا و مستقیم تا دستگاه DVR اجرا میشود تا از آن طریق تصاویر به DVR منتقل و نمایش داده شده و ذخیره شوند.
در سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه دوربینها به استفاده از کابل شبکه به سوئیچ و یا سوئیچهای شبکه مرتبط با هم وصل شده و تبعا با انجام درست پیکرهبندی شبکه آنها در شبکه داده تشکیل شده، امکان ارسال و دریافت داده برایشان فراهم میشود. با متصل شدن NVR به این شبکه دوربینها و انجام درست تنظیمات، تصاویر روی NVR قابل مشاهده است.
برای اطلاع بیشتر در رابطه با دوربینهای توربو اچ دی، میتوانید مقاله ما در این زمینه را از طریق این لینک مطالعه نمایید.
با توجه به توضیج بالا در پاسخ به سوال NVR چیست میتوان گفت NVR دستگاه ضبط تصاویر تحت شبکه است که این دستگاه با استفاده از پورتهای LAN یا پورت شبکهای که دارد به شبکه داده یا سوئیچ شبکه متصل میشود. در ادامه با تنظیم درست کارت شبکه مطابق با پروتکلهای شبکهای که دستگاه به آن متصل شده است NVR قادر خواهد بود تحت پروتکلهای شبکه تصاویر دوربینهای تحت شبکه را دریافت و آنها را ذخیره نماید.
میتوان گفت تقریبا عملکرد NVR در سیستم دوربین تحت شبکه همانند DVR در سیستم دوربین مدار بسته توربو اچ دی است. البته لازم به ذکر است در حالت مشابه دستگاه NVR به نسبت سادهتر از دستگاه DVR است چرا که دستگاه DVR در ابتدا سیگنال آنالوگ را از دوربین دریافت کرده و آن را به دیجیتال تبدیل کرده و سپس ذخیره میکند و این در حالی است که وظیفه دیجیتالسازی تصاویر در سیستم دوربین تحت شبکه بر عهده دوربین است و NVR فقط این تصاویر آماده شده را ذخیره میکند پس با دستگاه ساده تر نسبت به DVR البته در حالت مشابه طرف هستیم. البته که در مواقعی که کاربر دارای نیازهای حرفهای باشد NVRهای پیشرفتهای طراحی و تولید شدهاند که باید از آنها استفاده کرد و به عبارتی در کاربریهای حرفهای دیگر از سیستم توربو اچ دی و DVR استفاده نمیشود. دستگاه NVR نیز برای ذخیرهسازی تصاویر نیاز دارد هارد به عنوان قطعه ذخیره کننده در آن نصب شود که نوع و ظرفیت هارد بر اساس نیاز کاربر مشخص خواهد شد.
برای آشنایی بیشتر در رابطه با عملکرد DVR بهتر است مقاله “DVR چیست؟” را مطالعه نمایید.
دستگاههای NVR در مدلهای مختلف و با تواناییهای متفاوت طراحی و تولید شدهاند. البته که برای خرید، شما همیشه باید به دنبال بهترین ها متناسب با بودجه و فعالیت مد نظرتان باشید. امروز ما قصد داریم تا در مورد انواع NVR و بهترین راه موجود برای خرید آن با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
NVR مخفف چیست؟
کلمه NVR مخفف شده Network Video Recorder که به معنی ذخیره ساز تصویر تحت شبکه است. بر خلاف دستگاه DVR که مخفف عبارت Digital Video Recorder به معنی ذخیره ساز ویدئو دیجیتال است در دستگاه NVR عمل دیجیتال سازی سیگنال آنالوگ شده توسط حسگر تصویر دوربین انجام نمیشود که مهمترین تفاوت یک NVR و DVR است.
وظیفه NVR چیست؟
حال که با تعریف دستگاه NVR آشنا شدیم، بیایید تا به سراغ وظیفه این دستگاه برویم. همانطور که در قسمتهای قبلتر هم گفته شد، NVR تصاویر دوربینهای تحت شبکه نصب شده در محیط که به شبکهای که NVR به آن متصل است وصل هستند را نمایش و آنها را ضبط میکند. در ادامه ان وی آر این تصاویر دوربینها را به صورت یکپارچه به صورت نمایش محلی یعنی نمایش تصویر روی مانیتور متصل به دستگاه و یا تحت شبکه و ریموت یعنی نمایش تصاویر روی کامپیوتر و گوشی هوشمند ارائه میدهد. این سادهترین توضیح از وظیفه NVR است.
درگاه ارتباط دستگاه NVR با دوربینهای تحت شبکه همان پورت شبکه و یا پورت LAN است که به شبکه و سوئیچ (یا سوئیچهای) شبکهای که دوربینها به آن متصل میشوند وصل میشود. دستگاه NVR دارای خروجیهای VGA/HDMI برای مشاهده تصاویر به روی نمایشگر میباشد. همچنین دارای پورت های USB برای اتصال موس و حافظه جانبی برای خروجی تصویر گرفتن از دستگاه نیز میباشد.
در سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه دوربینها با استفاده از کابل شبکه به نزدیکترین سوئیچ شبکه که اغلب POE هستند وصل میشوند که اغلب به دلیل داشتن توانایی POE (در دوربین و سوئیچ مورد استفاده) نیازی به اتصال آداپتور برای تغذیه ندارند و روشن میشوند. در ادامه NVR نیز با استفاده از کابل شبکه به سوئیچ شبکه وصل شده و از این طریق میتوانند با دوربینها ارتباط داشته باشند. نکته مهم تنظیم درست آی پی شبکه تجهیزات مطابق با استاندارد است که به عبارتی آی پی همه در تجهیزات باید در یک رنج شبکه باشند.
برخی از NVRهای دارای پورتهای شبکه POE برای اتصال دوربین هستند که در این NVRها کابلها از دوربین مستقیما تا خود NVR اجرا میشوند و به خود NVR متصل میگردند. در این مدل NVR دیگر نیازی به استفاده از سوئیچ شبکه وجود ندارد و کافی است دوربین به پورت NVR متصل شود. مثلا در NVR/POE هایک ویژن در صورتی که دوربین هم از برند هایک ویژن باشد کافی است تا دوربین به پورت NVR متصل گردد تا تصویر آن بدون نیاز به پیکرهبندی خاصی نمایش داده شود.
NVR و NVR دارای پورت POE
به صورت کلی وقتی تعداد دوربینهای مورد نیاز در یک مجموعه از تعداد معمول مثلا 30 عدد دوربین بیشتر شود و یا اینکه وسعت مجموعه بزرگ باشد مجبور به استفاده از سیستم دوربین تحت شبکه و NVR خواهیم شد.
انواع NVR چیست؟
به صورت کلی ما میتوانیم بر اساس قابلیت و برندهای تولید کننده، دستگاههای NVR را در دسته بندیهای مختلفی تقسیم کنیم. NVRها از نظر قدرت سخت افزاری، قدرت پردازندهها، پهنای باند ورودی و خروجی، تعداد کانالها، میزان کیفیت دوربین قابل پشتیبانی، تعداد هاردهای قابل نصب و … قابل تقسیم بندی هستند.
هر کدام از این دسته بندی ها یک سری ویژگیهای خاص را در خود جای داده اند. هریک با توجه به نیاز کاربر دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه شرح داده خواهد شد.
تقسیم بندی بر اساس تعداد کانال
اولین تقسیم بندی که بین NVRها میتوان قائل شد تفاوت در تعداد کانال تصویر است که NVR میتواند پشتیبانی کند. درحال حاضر NVRهای 4، 8، 16، 32، 64، 128، 256 کانال تولید و ارائه شدهاند. البته که NVRهای تا 32 کانال NVRهای رایج هستند که استفادههای فراوان دارند و کاربران معمول از آنها استفاده میکنند که نیازهای حرفهای ندارند. اما کاربران خاص که نیازهای حرفهای دارند معمولا از NVRهایی استفاده میکنند که تواناییهای خاصی دارند و حرفهای محسوب میشوند. NVRهای 64، 128 و 256 کانال جزء سری حرفهای محسوب میشوند که اغلب تواناییهایی بیش از NVRهای مرسوم دارند.
در تصویر زیر دو مدل ان وی ار را مقایسه کردهایم:
تقسیم بندی NVRها بر اساس ظرفیت تعداد هارد
NVRها بسته به نیاز کاربر دارای تعداد متفاوتی از پورتهای هارد قابل استفاده هستند. NVRهایی با تعداد هارد 1، 2، 4، 8، 16، 24 تولید و ارائه شدهاند. بسته به نیاز هر کاربر و با توجه به ظرفیت ذخیرهسازی که نیاز دارد میتواند NVR با تعداد هارد مورد نظرش را انتخاب نماید.
برای اطلاع بیشتر در رابطه با هارد مناسب یک سیستم نظارتی میتوانید مقاله ما تحت عنوان “انواع هارد دوربین مداربسته” را از این لینک مطالعه نمایید.
NVR با 256 کانال و 24 هارد
NVR با 4 کانال و 1 هارد
تقسیم بندی NVRها بر اساس کیفیت دوربین قابل پشتیبانی
یکی دیگر از تفاوتهای مهم بین NVRهای مختلف توانایی پشتیبانی از دوربین با کیفیتهای مختلف است. مثلا برخی از NVRها دوربینها تا کیفیت 4 مگاپیکسل را پشتیبانی میکنند و برخی دیگر توانایی پشتیبانی دوربینهای تا 12 مگا پیکسل را نیز دارند.
تقسیم بندی NVRها بر اساس تواناییهای هوشند
یکی از تفاوتهای بزرگ NVRها در توانایی آنها در پشتیبانی از قابلیتهای هوشمند در سیستم دوربین مدار بسته است. مثلا چند مدل NVR دارای توانایی تشخیص چهره هستند. اما این که دستگاه ما در شرایط پیچیدهتر بتواند بهترین خروجی و با کمترین خطا را ارائه دهد باید NVR دارای نرم افزار و سخت افزار حرفهای تری باشد. برای دستیابی به اطلاعات دستگاه NVR در این زمینه باید قدرت نرم افزاری و سخت افزاری NVR را در دیتاشیت مطالعه کرد.
در تصویر زیر شما نمونههای دستگاه NVR هایک ویژن را بر اساس تعداد کانال مشاهده میکنید:
مقایسه انواع NVR
برای مقایسه انواع NVR، ما باید به سراغ قابلیتهای این دستگاه و ویژگیهای کلیدی آنها برویم. از آنجایی که برخی از انواع NVR به صورت هوشمند و کاملا اتوماتیک طراحی شده اند، با استفاده از آنها شما می توانید آنالیز بیشتری روی تصاویر را داشته باشیم و محیط را دقیقتر و با خطای کمتر کنترل کنیم.
همانطور که در بخش مقایسه انواع NVR نیز ذکر شد NVRها با قابلیتهای مختلف طراحی و تولید شدهاند. کاربران با توجه به نیازهایی که دارند و همچنین سطح امنیتی که مورد توجه دارند باید NVR مناسب نیاز خود را انتخاب نمایند. نکته مهم که باید در سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه به آن توجه نمود بسیاری از قابلیتهایی که مد نظر کاربران است مربوط به خود دوربین است و نه NVR! با توجه به این که در حقیقت بیشتر عمل آنالیز تصویر در دوربین انجام میشود و لذا بسیاری از قابلیتهایی مانند تشخیص حرکت، تشخیص عبور از خط و … مربوط به خود دوربین است است و نه NVR.
NVR هایک ویژن
شرکت هایک ویژن یکی از معتبرترین و شناخته شدهترین برندهای فعال در زمینه تولید تجهیزات نظارت تصویری و دستگاه NVR به حساب میآید که محصولاتش شهرت جهانی دارند. این شرکت که برای اولین بار در سال 2001 و در کشور چین ایجاد شد، توانست به سرعت قلههای موفقیت را فتح کند. انواع ان وی آر تولید شده توسط هایک ویژن با تعرفهها، سطوح کیفیتی و قابلیت های متنوعی در اختیار مشتریان قرار می گیرند. داشتن شهرت خوب، گارانتی عالی و قیمت نهایی مناسب را می توان به عنوان مهمترین و اصلیترین ویژگی دستگاههای تولید شده توسط شرکت هایک ویژن شناسایی کرد.
همچنین تولید تجهیزات حرفهای و قدرتمند برای کاربریهای خاص و در تمام سطوح توسط این برند کمپانی هایک ویژن را به یکی از تولید کنندههای برجسته این حوزه تبدیل کرده است. هایک ویژن تجهیزات و NVRهای مناسب برای کاربریهای کوچک مانند یک شرکت یا یک منزل مسکونی کوچک گزینههای متععد مانند انواع مختلف NVR 4 کاناله به بالا را تولید و ارائه کرده است که همین امر این برند را در میان کاربران معمولی که نیازهای بزرگی از سیستم دوربین مدار بسته ندارند محبوب کرده است. در کنار این امر کمپانی هایک ویژن با تولید NVRهای مثلا 256 کانال که توانایی ارتباط و ذخیره 256 دوربین را دارد و همچنین توانایی نصب 24 عدد هارد در آن وجود دارد تجهیزی قدرتمند و مناسب برای ابر پروژهها طراحی، تولید و عرضه کرده است.
میتوان گفت کمپانی هایک ویژن با تولید انواع NVR برای پاسخ به نیاز سیستمهای نظارت تصویری مختلف کاربران خود را به یکی از پیشروترین شرکتهای تولید کننده سیستمهای نظارت تصویری برای کاربریهای مختلف تبدیل کرده است.
مقالاتی که بهتر است که پس از این مقاله مطالعه نمایید: