در این مقاله به آموزش تنظیمات دستگاههای هایک ویژن با استفاده از نرم افزار IVMS4500 میپردازیم. کمپانی هایک ویژن نرم افزار نظارت تصویری خود را با عنوان IVMS را در کنار محصولات خود به بازار عرضه کرده است. نسخههای قابل نصب روی سیستم عاملهای ویندوز، مک، اندروید و IOS این نرم افزار در دسترس میباشد. کاربران با استفاده از این نرم افزار با سیستم نظارت تصویری خود بر بستر شبکه و اینترنت ارتباط دارند. با استفاده از نرم افزار IVMS کاربر به راحتی به تصاویر زنده و ضبط شده سیستم دوربین مدار بسته هایک ویژن خود را مشاهد میکند. در این بین حتما نیاز خواهد شد که ما با استفاده از گوشی با تبلت هوشمند خود بخواهیم تنظیماتی را در تجهیزات نظارت تصویری هایک ویژن خود تغییر یا آنها را اضافه کنیم. با توجه به تیم قدرتمند تخصصی تحقیق و توسعه کمپانی هایک ویژن، ما همواره نرم افزارهای کمپانی هایک ویژن را کاربر پسند اطلاق میکنیم پس قطعا در این نرم افزار پیش بینیهایی برای پاسخ به این نیاز کاربران دیده شده است.
در مقاله های گذشته ،آموزش منوی نرم افزار IVMS4500 در مقاله ” آموزش نرم افزار IVMS-4500 هایک ویژن |نصب و معرفی منو” و نحوه اتصال نرم افزار به تجهیزات هایک ویژن نیز در مقاله ای تحت عنوان ” آموزش نصب و اضافه کردن دستگاه هایک ویژن در IVMS4500″ و مقاله ” آموزش نصب و اضافه کردن دستی دستگاه هایک ویژن در IVMS4500″شرح داده شد. در ادامه و در بخشهای دیگر نحوه مشاهده تصاویر زنده در مقاله ” مشاهده تصاویر ضبط شده نرم افزار IVMS4500″و همچنین دسترسی و دانلود تصاویر ضبط شده در دستگاههای رکوردر شرح داده شد.
این که کاربر بتواند با استفاده از نرم افزار نصب شده روی گوشی هوشمند خود تصاویر زنده و ضبط شده را مشاهده نماید و آنها را دانلود نماید ابتداییترین نیاز کاربر به سیستم نظارت تصویری است.
مقالاتی که نیاز است قبل از مطالعه مقاله پیش رو مطالعه شوند به ترتیب عبارت اند از:
- آموزش نرم افزار IVMS-4500 هایک ویژن |نصب و معرفی منو
- آموزش نصب و اضافه کردن دستگاه هایک ویژن در IVMS4500
- آموزش نصب و اضافه کردن دستی دستگاه هایک ویژن در IVMS4500
نحوهی تنظیمات دستگاههای هایک ویژن با استفاده از نرم افزار IVMS4500
برای شروع آموزش تنظیمات دستگاههای هایک ویژن با استفاده از نرم افزار IVMS4500 باید ابتدا با استفاده از مقالههای گذشته که در پاراگراف بالا اشاره شد نرم افزار با دستگاه ارتباط داشته باشد. برای شروع در صفحه اصلی نرم افزار در قسمت بالای صفحه سمت چپ روی گزینه کلیک کرده و وارد منو میشویم، سپس Device را انتخاب و به بخش دستگاههای متصل به نرم افزار وارد خواهیم شد.
در بخش Device روی دستگاه مورد نظر خود کلیک کرده و وارد صفحه دستگاه اضافه شده میشویم. در پایین صفحه علامت وجود دارد. با انتخاب آن دو گزینه نمایش داده خواهد شد.
دو گزینه زیر نمایش داده خواهد شد.
Remote Configuration
با انتخاب این گزینه وارد بخش تنظیمات دستگاه مورد نظر خواهیم شد. دقت شود این تنظیمات به صورت کامل مانند وقتی از رابط ویندوز برای ارتباط با دستگاه استفاده میکنیم نیست. اما قسمتهای موجود در آن برای کاربری که تنظیم کلی را نیاز دارد و نه تنظیمات پیشرفته کافی است. همچنین این تنظیمات بسته به نوع دستگاه نیز میتواند کمی تفاوت داشته باشد.
Remote Controller
این بخش موقعی کاربرد دارد که ما دستگاه را روی گوشی هوشمند خود اضافه کردیم و از طرفی تصویر زنده دوربین را از طریق کابل روی مانیتور یا تلوزیون خود مشاهد میکنیم. با مراجعه به این بخش میتوان گوشی هوشمند را با استفاده از این نرم افزار به کنترل کننده دستگاه چیزی مانند موس که به دستگاه متصل میشود تبدیل کرد.
ورود به تنظیمات دستگاه متصل به نرم افزار IVMS4500
با اانتخاب Remote Configuration در صفحه باز شده بالا وارد بخش تنظیمات میشویم. این صفحه در شکل زیر نمایش داده شده است.
این صفحه دارای قسمتهای مختلف است که در ادامه شرح داده خواهند شد:
1-Basic Information :مواردی مانند نام دستگاه، شماره دستگاه، مدل، سریال و … را نمایش میدهد.
2-Time Configuration :در این بخش میتوان ناحیه زمان را مشخص کرده و ساعت دستگاه را با ساعت گوشی خود همسان کرد.
3-Change Password :در این قسمت امکان تغییر رمز دستگاه برای کاربر فراهم شده است. البته رمز همان کاربری که با استفاده از آن دستگاه در نرم افزار اضافه شده است، چون ممکن است در یک دستگاه کاربران مختلف تعریف شده باشد و کاربران با نام کاربری متفاوت با دستگاه ارتباط داشته باشند.
4-Recording Schedule :با استفاده از این بخش میتوان تظیمات مربوط به نحوه ضبط تصاویر را تغییر داد.
5-Normal Event :در این بخش میتوان رویدادهاو آلارمهای معمول مانند تشخیص حرکت، از دست رفتن تصویر و … را تنظیم نمود.
6-Smart Event :در این بخش میتوان رویدادهای هوشمندتر مانند تشخیص نفوذ و تشخیص عبور از خط را تنظیم کرد.
قسمت Basic Information
با انتخاب این گزینه وارد صفحه مشخصات دستگاه میشویم. دو قسمت اول که نام و شماره دستگاه است، از این مشخصات قابل تغییر هستند که بسته به نیاز میتوان آنها را تغییر داد. برای این کار باید علامت در بالا صفحه را انتخاب کرد و پس از اعمال تغییر برای ذخیره شدن تغییرات را انتخاب نمود.
قسمت Time Configuration
برای تنظیم ساعت دستگاه وارد این بخش میشویم. با کلیک به روی این گزینه صفحه زیر نمایش داده میشود.
در این صفحه باید نحوه تنظیم ساعت را در قسمت Synchronization Mode مشخص کرد. با کلیک به روی قسمت Synchronization Mode دو گزینه نمایش داده خواهد شد.
در این تصویر گزینه NTP مربوط به تنظیم ساعت دستگاه با استفاده از سروری است که به دستگاه برای تنظیم ساعت معرفی شده است. البته که در اینجا به آن دسترسی نداریم و فقط میتوانیم زمان تنظیم ساعت که هر چند دقیق یک بار باشد را مشخص کنیم.
گزینه Manual مربوط به تنظیم دستی ساعت دستگاه است. با انتخاب این گزینه شکل زیر نمایش داده خواهد شد.
همانطور که مشاهد میشود در این قسمت دسترسی به تغییر دستی ناحیه زمانی و تغییر دستی ساعت نداریم و فقط میتوانیم آن را با ساعت گوشی هوشمند خود یکسان کنیم. البته که همین گزینه بسیار هوشمندانه است و با همزمانی دستگاه با گوشی هوشمند ما نیاز ما به تغییر ساعت دستگاه کامل برطرف خواهد شد.
قسمتChange Password
در این بخش میتوانیم رمز دستگاه را تغییر دهیم. برای این کار با انتخاب گزینه Change Password صفحه زیر به ما نمایش داده میشود.
برای تغییر رمز عبور دستگاه باید مراحل را مطابق شماره گذاری طی کنیم. در ابتدا رمز قدیمی خود و در ادامه رمز جدید را وارد و مجددا جهت تایید در قسمت 3 آن را وارد میکنیم.
در پایین تصویر میزان قدرت رمز انتخاب شده به ما نمایش داده خواهد شد. از آنجایی که تصاویر سیستم نظارت تصویر ما بر بستر اینترنت در حال انتقال است توصیه میشود از رمزهای قدرتمند استفاده شود. در نهایت با انتخاب گزینه در مرحله 4 تغییر رمز صورت میپذیرد. در این حالت به علت تغییر رمز اگر ارتباط شما با دستگاه قطع شد باید در قسمت Device و سپس ویرایش دستگاه رمز دستگاه را به رمز جدید تغییر دهید.
قسمت Recording Schedule
در این بخش میتوان تنظیمات ضبط تصاویر را انجام داد. با انتخاب Recording Schedule صفحه زیر که لیست دوربینهای متصل به دستگاه رکوردر مورد نظر ما است را نمایش میدهد.
با انتخاب دوربینی که میخواهیم ضبط آن را مدیریت کنیم وارد صفحه زیر که مربوط به نحوه ضبط تصویر آن دوربین است وارد خواهیم شد.
همانطور که در تصویر مشاهده میشود میتوان با استفاده از غیر فعال کردن گزینه Enable ضبط تصویر را متوقف کرد. همچنین دسترسی به نحوه ضبط مثلا حساس به حرکت، پیوسته و … برای همه روزهای هفته را داریم.
با انتخاب یک روز صفحه زیر نمایش داده خواهد شد که میتوان در یک روز هشت بازه را برای انواع نحوه ضبط انتخاب کرد و تنظیمات انجام شده را به روزهای دیگر کپی کرد.
با انتخاب یک بازه صفحه زیر نشان داده میشود که میتوان تنظیمات مورد نظر خود را اعمال کرد.
قسمت Normal Event
با انتخاب بخش Normal Event نیز مانند قسمت قبل لیست دوربینهای متصل به دستگاه نمایش داده خواهد شد. با انتخاب دوربین مورد نظر وارد صفحه تنظیمات رویداد میشویم که در این صفحه می توان رویدادهای مورد نظر خود را فعال یا غیر فعال کرد.
قسمت Smart Event
در بخش Smart Event میتوان رویدادهای هوشمند سیستم نظارت تصویری خود را تنظیم کرد. باید دقت نمود اگر دوربین ما قابلیت هوشمندی را که میخواهیم فعال کنیم پشتیبانی کند این قابلیت فعال خواهد شد و در غیر این صورت مثلا در دوربینی که قابلیت تشخیص چهره ندارد ما این قابلیت را فعال کنیم پیغام عدم پشتیبانی نمایش داده خواهد شد و فعال نمیشود.
نکته دیگر در این بخش این است که ما از طریق نرم افزار IVMS4500 به فعال و غیر فعال کردن این قابلیتها دسترسی داریم و در صورت نیاز به تنظیمات بیشتر باید از کنسولهای تحت وب (مرورگرها) و یا نرم افزارها IVMS4200 و از طریق کامپیوتر و یا تنظیمات محلی روی مانیتور با استفاده از موس استفاده کنیم.